joi, 3 mai 2018

Nu atingeti radacinile la mutarea dionea muscipula

Dupa ce autorul (Viorel) unui mesaj in acest blog m-a intrebat despre problema lui, va pot spune ca mai bine evitati sa atingeti radacinile la mutarea dionea muscipula intr-un alt ghiveci. Taiati usor ghiveciul de plastic de tot sau nu, cu o foarfeca fara sa atingeti radacinile si va bagati doua degete (aratatorul si mijlociul) pentru a ridica planta cu turba imprejurul radacinei. Mutati apoi in alt ghiveci. Daca totusi se intampla sa se inchida cateva capcane, unele se vor usca. De aceea este bine sa nu inchideti manual capcanele pana atunci (4 inchideri sa spunem), fiindca poate aveti nenorocul ca capcanele sa ajunga la sfarsitul vietii chiar cand se vor inchide datorita mutarii (a 5-a inchidere a capcanelor sa spunem). Lasati deoparte scobitoarele sau chibriturile :)

2 comentarii:

  1. Buna ziua, am si eu o planta dionaea muscipula si ieri dimineata am vazut in ghiveci un viermisor mic si incolor. De din ce cauza a aparut si cum sa procedez in situatia asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti insecte mici ca niste tantari, dar mai mici, ca acei fungus gnat (cuvant in limba engleza), din familia Sciaroidea ?

      Ștergere

Cititi cu atentie daca intrebarea voastra isi gaseste raspunsul in acest blog