vineri, 20 noiembrie 2015

Drosera omissa (12 gemmae-formatiune vegetativa)


Atentie :
Vanzarea dureaza o saptamana. Gemmae (formatiune vegetativa), nu rezista in frigider mai mult. Plus mai dureaza cateva zile pana ajunge cu posta romana.
In imagine, in centrul plantei puteti observa formatiunile. In ultima imagine, o gemmae mai veche care incepea sa creasca.
Pentru cultivare, gemmae se aseaza pe muschi (peat moss) sau sphagnum moss, dupa ce suprafata lui a fost udata cu apa distilata.

Sol: Muschi (peat moss) il puteti cumpara la sac de plastic (deobicei amestec sol pentru orhidee). Cititi sa nu contina fertilizator. Mai intii spalati tipul de substrat ales de mai multe ori cu apa distilata sau demineralizata.

Lumina: Se pot cultiva sub lumina artificiala, dar mai intai asezati gemmea pe peatmoss (turba) intr-un recipient acoperit cu un ceolofan transparent pentru mentinerea umditatii, si vor incepe a creste in decurs de 7 zile, mai repede decat semintele. De asemena, se cultiva si la lumina soarelui (atunci nu se foloseste ceolofan transparent), dar tot trebuie mentinut solul umed. Nu se uda pe deasupra lor, pentru a nu deranja.


Umiditate: Pastrati umed pina planta creste mai mare.


Plicul contine 12 gemmae.


Apasati mai jos :

Drosera omissa 12 gemmae 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititi cu atentie daca intrebarea voastra isi gaseste raspunsul in acest blog