sâmbătă, 10 octombrie 2015

Raspuns pentru cititor privind inlocuirea solului inainte sa vina iarna, la o dionea muscipula

A-ti spus ca urmeaza sa cumparati o Dionea si daca sa ii schimbati solul acum sau sa asteptati pina primavara.
Daca aveti solul necesar pregatit puteti sa ii schimbati solul, mai ales ca nu stiti daca solul in care se afla este bun.

La a doua intrebare, daca puteti sa o lasati la dormitare, depinde de conditiile dvs. Daca aveti lumina artificiala puteti sari o iarna, mai ales ca vreti sa o cumparati acum.

Puteti posta o imagine cu ea, si sa-mi spuneti detalii privind conditiile dvs. de cultivare.

Pentru toti, nu uitati ca in cazul dormitarii, chiar si la frigider (fara lumina) sau undeva racoros (sa aiba macar cateva ore de lumina solara), umiditatea turbei nu trebuie sa fie asa de mare ca deobicei.

5 comentarii:

 1. Buna, am cumparat si eu o "Capcana lui Venus" dar nu prea stiu cum sa o ingrijesc. Am vazut ca a prins o insecta si a inchis gura, dar de vreo patru zile e tot inchisa gura, dintii sunt departati si are ceva lichid ca saliva in jurul gurii. E normal? E posibil sa hiberneze? Ca am lasat-o pe pervaz si erau vreo zece grade zilele astea, doar seara am bagat-o in casa, dar era inorat si nu a prins lumina solara in astea patru zile.

  RăspundețiȘtergere
 2. Tot ce doriti sa cunoasteti despre capcana lui venus este in linkul de mai jos, din experienta mea si a altora. Motivul pentru care o capcana nu se ma deschide in jurul a 7 zile este datorita fie faptului ca capcana se usuca (isi pierde functionalitatea dupa cateva inchideri) ori datorita dormitarii. Dormteaza la mai putin de 10 grade. Lumina solara aveti destul la fereastra ?

  RăspundețiȘtergere
 3. http://plante-carnivore-de-vanzare.blogspot.ro/p/blog-page_24.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult, nu prea am avut lumina solara, erau zile noroase, dar am bagat-o de vreo trei zile la frigider si am vazut ca si-a deschis gura. Una dintre guri s-a innegrit, dar era pe jumatate neagra si cand am cumparat-o. Voi accesa link-ul sa vad daca ar trebui sa o tai pe cea neagra, daca dauneaza celorlalte sau nu. Mutumesc pt raspuns si o zi buna.

   Ștergere
  2. Orice frunza neagra in frigider va trebui taiata. Nu uitati ca sa fie umed turba, nu prea tare, cu ceolofan deasupra, pana aproapa de martie in frigider. Bulbul alb al plantei va supravietui. Tehnica de frigider este folosita datorita faptului ca in unele zone ale lumii, venus flytrap este acoperit de zapada. Deci, in cazul acesta, nu este lumina.

   Ștergere