joi, 21 august 2014

Drosera omissa (topic despre ingrijirea ei)Mai sus observati tentaculele lungi de pe margine, care prind insectele care sunt pe muschi.


Este o planta carnivora originara din Australia.


Planta carnivora drosera omissa este o planta pereniala, care creste sub forma de rozeta, de obicei pana la 30 mm in diametru, avand flori roz, pe o tulpina de 5 cm., spre deosebire de alte plante carnivore (ex. drosera capensis, drosera capensis var. "Alba",  drosera capensis rosie). Drosera ericksoniae este considerat sinonimul ei. Drosera omissa prezinta o culoare a frunzelor, verde spre portocaliu (cand lumina este puternica sau nu este hranita o vreme).

Aceasi atentie trebuie sa o acordati in cultivare, pentru sol, apa, lumina, hrana, ca la drosera capensis var. "Alba". Insa fata de drosera capensis, exista diferente :

- Solul nu trebuie sa fie asa de ud.

 In imagini puteti observa in partea stanga o planta in stare de dormitare (fara gemmae). Cea din dreapta a iesit din dormitare. Mai jos, amandoua au iesit din dormitare.
- Daca o cresteti afara, va muri o data cu venirea iernii, dar va creste din nou in sezonul cald, din radacina sau seminte. Gemmae, produse toamna, datorita scaderii temperaturii si a umiditatii, reprezinta frunze modificate, sub forma de pumn, care sar mai departe, cand picaturi de apa cad in centrul plantei. Rezista putin la pastrare in frigider (doua saptamani) intr-un servetel umed, dupa ce a-ti luat-o din mijlocul plantei. Din una apare o noua planta ce se dezvolta mai repede.
- Prezinta, spre deosebire de tentaculele ei, altele care sunt mai lungi, pentru a prinde insectele ca se "plimba" pe sol. Tentaculele lungi, sunt pozitionate pe margine.
- Colectati gemae dupa ce a ajuns la o dimensiune mai mare si capata o culoare mai rosiatica.
- Mai jos obsrvati cum am colectat gemae ajunse la maturitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu