vineri, 18 iulie 2014

Avantaje/dezavantaje - mai multe plante intr-un ghiveci

Cu voia lui UltraZelda64, din forumul flytrapcare, traduc urmatoarele :

Avantaje:

     Un ghiveci ar fi mai ușor de gestionat; în loc de a misca câteva zeci de ghivece mici în jur și a fi îngrijorat ca se rastoarna, tot ce ar trebui să fac este să mut un ghiveci si a nu risca astfel rasturnarea.
     Un ghiveci mare înseamnă o mai bună retenție a apei, ceea ce înseamnă mai puține șanse de uscare. Cu toate acestea ... m-am gandit ar putea fi mai dificil de a masura nivelul de apă și accidental pune apa mai multa. Deci, acest lucru este si bine si rau ...
     Un recipient mai mare incorporeaza mai mult de sol, care ar modera mai bine temperatura. Combinand acest lucru cu izolarea ghiveciului, acest lucru pare a fi cea mai fără probleme modalitate de a proteja plantele, în timp ce se previne vatamarea in nopțile reci de toamna.

Dezavantaje:

     Pe de altă parte ... dacă am gresi udarea sau altceva în acel ghiveci... viața tuturor plantelor mele sunt intr-o situatie de risc. : (
     În mod similar, în cazul în care o boală ar aparea, ghivecele separate
ar permite plantelor infectate fie ținute în carantină înainte ca boala sa se raspandeasca. Având ghivece total separate ar putea ajuta, de asemenea, în acest caz.
     De asemenea, dacă a-si avea plante sub lumina artificiala, tinute iarna, ghivecele separate ar face acest proces oarecum mai ușor, pentru că există modalități de a sprijini unele plante mai mult decât altele mai aproape de lumina, pentru a vă asigura că toate primesc suficienta lumina. Cu toate plantele într-un singur ghiveci, poziția lor este fixa. Mi-as putea imagina unele plante facand umbră altora, de asemenea.
     Deși este ușor pentru a ridica un sigur ghiveci și sa il priviti mai aproape, s-ar putea sa am nevoie de o lupă, daca vreau sa privesc mai aproape plantele dintr-un singur ghiveci.
many plants in a big pot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititi cu atentie daca intrebarea voastra isi gaseste raspunsul in acest blog