miercuri, 18 iunie 2014

Experimente

Incep, diseara, sa postez aici, experimentele pe care le-am facut, fara a face in mod voit, rau plantelor.

Desi o planta carnivora poate avea la suprafata doar si alt tip de muschi decat
sphagnum, incercand sa cultiv drosera capensis var. alba total in muschi de padure,
planta a decazut in crestere, frunzele devenind mai subtiri.

 
 Am vrut sa vad daca o tulpina cu muguri, poate face o floare doar intr-un pahar de apa distilata, sub lumina artificiala. A mers, dar seminte nu a facut.
Am taiat doua frunze de drosera omissa (drosera de tip mic). Frunzele fiind verzi cu glandul mucilagiului, rosu, a devenit in apa, total rosu.

Am tinut la figider la 4 grade, 3/6/9 luni cateva radacini taiate, de cativa cm, de drosera capensis var. alba. Vroiam sa vad daca o planta va creste dupa aceea. O planta, cea de jos din imagine, a crescut dintr-o radacina de 3 luni tinuta in frigider. Mai sus este radacina dupa 9 luni.

De 6 luni nu a iesit nimic. Radacinile nu trebuie sa fie moi, ci tari. Dupa 9 luni, o radacina a dezvoltat doua varfuri verzi. Nu eram sigur daca sunt capatul radacinii sau nu. Asa ca am plantat-o cu varful verde in sus. Continua sa creasca. Am acoperit-o cu un cub de plastic, stiti voi de la ce revista. Va trece printr-o lunga aclimatizare :) Cam acelasi lucru se intampla si cu capcana lui Venus. Ea, necesitand dormitare, iarna, va creste incet in frigider. Am trimis aceasta problema cu radacinile in frigider, Organizatiei mondiale a plantelor carnivore. Acest lucru nespunindu-se nicaieri pe internet. Nu am primit raspuns.
             Crescand in rumegus umed, planta si-a incetat cresterea. In nisip pur, apa pur si simplu nu ajunge     mai sus de fundul paharului, planta astefel nu se mai dezvolta.
 Updatat : 8 - 11 - 2014

Am folosit de circa o luna si ceva, muschi de padure, fara pamant. Muschi mort, chiart daca a mai aparut din spori dupa aceea. A mai aparut si hepaticophyta, o forma de plante, care cresc alaturi de muschiul de pamant. Se pare ca, spre deosebire de cele germinate in fibra de cocos, plantele germinate in muschiul de la noi din tara, cresc mai repede, in prima faza.
Atentie :

Cereti intotdeauna voie, daca sunteti pe o proprietate privata !


 26 noiembrie 2014
4 decembrie 2014
8 decembrie 2014


Am taiat doua ulcioare de nepenthes x ventrata deoarece frunzele se uscau. Le-am pus apoi in fibra de cocos cu apa distilata si ingrasamant foliar cu apa distilata (doua picaturi). Incep sa paleasca la culoare. Sunt curios cat rezista.
Au rezistat cateva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu