duminică, 27 aprilie 2014

O alta metoda de hranire a plantelor carnivore

Deocamdata nu voi vorbi despre fertilizarea naturala sau cu produsi sintetici. O voi face in viitor. Vreau sa va spun ca pe langa obisnuita hranire a plantelor carnivore (ca o recapitulare, in ulciorul de la nepenthes se pune viermisori (1-2 bucati) sau daphnia uscati (mai multi, fiindca sunt mici); pentru drosera un viermisor uscat la o frunza sau la doua frunze doar cand planta este mai mare), puteti pentru drosera (orice specie pana la urma) folosi o alta metoda de hranire pe langa simpla punere pe frunza a hranei, o data la doua saptamani. Daca planta prinde singura hrana necesara, sariti acea perioada.
Cumparati un mojar si un pistil sau folositi ceva asemanator, zdrobiti astfel fin hrana (viermisori uscati sau daphnia), obtinand o pulbere care o amestecati cu o picatura de apa distilata. Daca planta este inca mica (poate avea dupa germinare si 2 mm), folositi o lupa de puterea 10X. Puneti asfel cu ajutorul unei scobitoare sau ceva ascutit de plastic, o picatura mica de lichid pe varful uneltei pe care o folositi. Folosind lupa, daca doriti, veti vedea ca varful scobitoarei atinge mucilagiul plantei, mucilagiul incorporand astfel hrana. Mucilagiul isi transforma astfel culoarea din transparent in maro deschis. Puteti hrani asfel doar cateva picaturi de mucilagiu sau mai multe daca planta este mai mare. Picatura mica de lichid pe varful uneltei o puteti folosi in continuare, daca o mai aveti acolo, pentru alte plante. Apa din mojar se va evapora si va ramine doar hrana fina intarita, pe care o puteti sa o lasati acolo, pentru a o folosi in viitor.


2 comentarii:

  1. Am o intrebare, o nephentes micuta, 7 frunze cu 4 ulcioare nu foarte mari la cat timp trebuie hranita?

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteti hrani doua ulcioare la doua saptamani, in anotimpul iernii. In timp calduros, si o data pe saptamana, dar mai bine nu chiar la toate ulcioarele.

    RăspundețiȘtergere