sâmbătă, 1 iunie 2013

Curiozitati
Uneori puteti intalni la plantele voastre, diferite curiozitati, fie ele genetice sau nu :) In prima imagine, ulciorul nu are acel "capacel" deasupra. In a doua imagine, tulpina unei drosera capensis s-a ghidat si a ocolit obstacolul numit corp neon. A treia imagine este a unei dionea muscipula, care are pe doua capcane, lipsa cativa dinti si adincitura in frunza. Ma gandesc ca poate a devenit o varietate (planta trebuia sa o las in frigider sau iarna afara, dar solul sa nu inghete, in fiecare an, dar nu am lasat-o sa treca prin dormitare si am si propagat-o prin despartire si poate de asta unele capcane care au crescut au facut o varietate. Cealalta planta despartita de ea, din pacate nu a supravietuit) si sa o las sa faca seminte, poate varietatea se va transmite in continuare.

3 comentarii:

 1. interesant blog.. am avut si eu o dionea si mi-a murit; as vrea sa iau alta, dar imi e teama, poate nu o ingrijesc eu cum trebuie..poate nu am facut eu ceva bine ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inca ceva, rizomul plantei reprezinta stocarea energiei. Daca planta va fi hranita des, poate sa isi piarda toate frunzele (capcanele se usuca normal dua cateva inchideri si frunzele incep sa se usuce). Rizomul (alb) daca este prea mic sau planta este prea mica, este posibil sa moara.

   Ștergere
 2. Dionae muscipula, poate muri uneori, rar dintr-un motiv aparent necunoscut. Dar pe primul loc este umezeala muschiului de turba (peat moss) sau sphagnum (viu sau nu). In apartament sau casa, nu trebuie sa tineti planta tot timpul in apa, mai ales fiindca apartamentele/casele nu pot sta tot timpul aerisite, astfel umiditate in aer ridicata si faptul ca nu sunt curenti de aer, poate duce la aparitia mucegaiului de ghiveci. Radacina va putrezi in timp. Afara nu sunt probleme, doar ca lumina nu trebuie sa fie mai mult de 30 de grade si nu trebuie sa arda frunzele plantei. Deci, in casa, planta trebuie udata prin farfurie pana absoarbe apa si sta cu apa putina la fund. Dupa aceea, in poate jumatate de saptamana veti observa uscarea muschiului la suprafata. Mai asteptati vreo 2 zile si puteti uda din nou. Daca udati pe deasupra, nu se poate 100 % aprecia cat umeziti muschiul. In casa, pe putin 13 ore de lumina artificiala sau de la 4 ore in sus lumina solara.

  RăspundețiȘtergere