joi, 14 martie 2013

Drosera capensis - cand, cat si de ce

 Drosera capensis :
Cand, cat si de ce -Umiditatea mediului
Cand :
Nu trebuie sa udati decat cand este necesar. Mediul va avea o culoare mai intunecata cand este umed si mai deschisa cand nu este. Va veti obisnui dupa ceva vreme si veti uda pe dedesupt cam o data pe saptamana in loc de o data la cateva zile. O data la o luna sau doua udati pe deasupra pentru ca mediul sa se curete de impuritati. Acest lucru este foarte important.
Cat :
Doar jumatate de cm si dupa ce apa este absorbita din farfurie, repetati de vreo doua ori pana apa ramane in farfurie. Daca in jur de a treia oara ramane cam un sfert de ora (timp aproximativ) in farfurie,inseamna ca apa s-a dus in proportie mare in mediu.
De ce :
Planta are nevoie de mediul sa fie umed, nu ud tare pentru ca genetic planta este "programata" sa traiasca asa cum a trait de mult timp (se crede ca de acum un milion si ceva de ani au aparut primele plante carnivore), in mlastini, apa ajutand la transportul "nutritiv" din mediu. Spun intre ghilimele, fiindca radacinile sunt mai mult de ancorare.

Cand, cat si de ce - Hrana
Cand :
O data la cateva zile daca vreti ca planta sa infloreasca mai repede (cand vedeti ca din mijloc iese tulpina). O data pe saptamana este uzual. Nefiind hranita un timp, drosra capensis va prezenta un mucilagiu rosu, in unele specii, roz in cazul droserei capensis var. alba. Hraniti numai cu viermi pentru acvarii care sa fie uscati dar sa nu contina substante. Musculitele pe care le aveti in camera vor fi prinse si atunci nu mai este nevoie sa dati viermi uscati (folosesc viermi rosii, care se folosesc generic pentru planta).
Cat :
Nu hraniti mai mult de un sfert de frunze, cate un vierme uscat pe frunza.
De ce :
Planta, fiind carnivora, traieste in mediu sarac in substante nutritive. Va lua astfel substante nutritive din insectele prinse, dar planta binenteles are nevoie si de lumina, prin fotosinteza.

Cand, cat si de ce - Lumina si temperatura
Cand :
In fiecare zi, in afara de plantele care au nevoie de dormitare iarna. Drosera capensis var. alba va intra in dormitare daca o tineti sub 17 grade Celsius iarna. Vara, daca temperaturile sunt foarte mari si astfel se creaza seceta. Drosera capensis var. alba poate fi crescuta fara dormitare.
Cat :
Cat este posibil, fara temperaturi de peste 32 de grade, fiindca duce la uscarea mai rapida a mediului si disparitia picaturilor. Daca nu, suplimentati cu lumina artificiala sau numai lumina artificila, in perioada de crestere pe putin 10 ore, doar cu lumina artificiala (neon)
De ce :
Pentru fotosinteza si energie si o buna crestere a plantei, cat si inflorirea ei in timpul anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititi cu atentie daca intrebarea voastra isi gaseste raspunsul in acest blog