sâmbătă, 23 februarie 2013

Plante din mlastini care nu sunt carnivore

Pyrola rotundifolia (Perisorul)


Toate indiciile duc ca este Pyrola rotundifolia. Aceasta creste in sol umed. A crescut intr-un ghiveci cu muschi de orhidee. Samanta este din sacul cu muschi. Voi vedea in viitor cum va creste.
28 - 02 2013
Se pare ca e altceva, dar nu stiu inca ce anume. Am descoperit ce era. Era traista ciobanului. Mi-a venit cu sacul cu muschi si putea trai in sol umed. A stat multa vreme asa, dar dupa aceea cresterea a accelerat.
-----------------------------------------------------------------------
Aceasta planta, din Iasi, nu o pot indentifica. Am gasit-o intr-o balta. Are florile albe, sepala este aproape
neagra inspre capat, frunzele stau sub apa, petalele cad, dupa care tulpina se inclina si ovarul deja format.
se mareste in apa. Am polenizat o floare de la o planta cu alta de la alta, deoarece nu stiu sigur daca se polenizeaza singura, la inchiderea florii. Eu cred ca pana la urma da, fiindca petalele cand ating apa (petalele nu se string) atinge polenul, care la randul lui atinge pistilul.
Diferentele intre o planta carnivora si o planta hidrofila :
- O planta carnivora poate sta tot timpul, in natura (in afara de unele, de exemplu, gen nepenthes), cu radacina sub apa (in casa, nu tot timpul, dupa cum am mai vorbit, deoarece poate aparea mucegai pe muschi. Algele nu sunt totusi daunatoare plantelor mari). 
- O planta hidrofila poate sta tot timpul, chiar si in casa binenteles, cu frunzele sub apa, practic neavand nevoie de grija voastra.
- O planta carnivora are nevoie de o apa de sub 50 ppm (in natura binenteles nu se poate masura apa, fiindca datorita apei cu impuritati, nu se masoara corect)
- O planta hidrofila poate sta si sub apa de 200 ppm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititi cu atentie daca intrebarea voastra isi gaseste raspunsul in acest blog